5 de febrer de 2024

L’AJUNTAMENT DE GIRONA POSA EN MARXA UNA ENQUESTA PER A ACABAR AMB LA INSEGURETAT QUE SENTEN LES SEVES VEÏNES

de ANUE

Girona està recollint informació sobre aquells llocs on les dones se senten insegures amb l’objectiu de posteriorment acarar aquests punts amb les denúncies i delictes coneguts per la policia i crear un mapa on localitzar els llocs d’inseguretat amb la condició de poder revertir aquesta sensació d’inseguretat.

Aquesta mesura és pionera, Girona crearà un mapa de seguretat en clau de gènere per a poder preservar el dret a la seguretat i a la lliure circulació de les dones. L’Ajuntament ha activat un qüestionari en la pàgina web d’Igualtat dirigit a les 45.000 ciutadanes majors de 16 anys d’aquesta localitat. La impulsora de la mesura ha estat l’alcaldessa Marta Madrenas.

L’objectiu, segons l’alcaldessa, és “que siguin elles mateixes les que indiquin en quins llocs se senten insegures, perquè l’experiència personal és la base de les dades que volem incloure en el mapa». I és precisament a partir d’aquesta experiència individual com es podrà corregir un problema col·lectiu.

En l’enquesta les ciutadanes han d’exposar els llocs que han evitat de la ciutat, concretar el lloc exacte i relatar els motius pels quals sentien aquesta inseguretat, si es tracta d’espai fosc, poc concorregut o poc senyalitzat, perquè té barreres arquitectòniques o per altres raons. També existeix la possibilitat de geolocalizar el lloc en un mapa que es desplega en el qüestionari per a concretar el punt exacte, com també la franja horari o imatges dels punts relatats.

El fet que s’investigui i que s’impulsin mesures com les de l’Ajuntament de Girona fa que les institucions, els qui tenen el poder de canviar les coses, permetin que les seves ciutadanes puguin transitar segures pels seus carrers i que no recaigui en elles la responsabilitat d’haver d’evitar determinats espais a hores específiques o que hagin de fer-ho acompanyades.

Article: https://elpais.com/espana/catalunya/2023-01-31/girona-pide-a-sus-ciudadanas-que-senalen-los-lugares-donde-se-sienten-inseguras-para-hacer-un-mapa.html

Font: El País

Adaptació: Paula Aranda Ruiz

Pin It on Pinterest