Sobre la nostra associació

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) és una organització no governamental fundada a Barcelona el 31 d’octubre del 1962. L’ANUE és membre de la Federació Mundial d’Associacions de les Nacions Unides (FMANU/WFUNA), creada el 1946 com una iniciativa social i apolítica amb l’objectiu fonamental de defensar i divulgar els principis de la pau i els drets humans al món, per aconseguir una convivència pacífica entre tots els pobles de la terra. Comptem amb estatus consultiu davant del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC).

Un dels nostres reptes centrals és garantir l’efectivitat i el desenvolupament dels drets humans de les dones a través de la sensibilització i l’educació. Realitzem seminaris tant a nivell nacional com internacional, tallers, publicacions i organització de campanyes, on la defensa dels drets de la dona és la protagonista.

La nostra incidència té impacte internacional. El comptar amb el suport de la Federació Mundial d’Associacions de Nacions Unides i el nostre estatus consultiu davant de l’ECOSOC ens permeten fer-nos ressò de les situacions de vulnerabilitat dels drets de les dones; tant d’aquells que haurien d’estar consolidats , com dels que suposen nous desafiaments per als sistemes de protecció i promoció jurídica, econòmica, social i cultural dels drets de les dones.

L’ANUE compta amb un Consell Directiu, liderat per la Dra. Eulàlia Pascual, i un equip format principalment per dones expertes en drets humans, dret internacional, drets de les dones, sociocultural i salut reproductiva.

Pin It on Pinterest