Coneix el nostre projecte

Què és “Font de Vida”?

Font de Vida és una plataforma virtual internacional concebuda per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, recolzada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, amb el propòsit fonamental de promoure i salvaguardar els Drets Humans de les dones. La plataforma s’enfoca de manera prioritària en la visibilització, difusió i sensibilització sobre les greus violacions dels Drets Humans de les dones, com ara feminicidis, mutilacions sexuals, tràfic, matrimoni precoç, les elevades taxes de mortalitat derivades d’embarassos, parts o avortaments. A més, aborda de manera integral les vulneracions dels Drets Civils i Polítics, dirigint la seva activitat a organitzacions nacionals i internacionals, amb una atenció especial i una incidència significativa a Catalunya.

Les greus i sistemàtiques vulneracions dels drets humans de les dones són un motiu de preocupació prioritària i representen un impediment palpable per a la consecució completa dels objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides. La importància de la igualtat de gènere com a Dret Humà Fonamental i com a fonament essencial per construir un món pacífic, pròsper i sostenible es cristal·litza en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5.

El nostre logotip i nosaltres

La icona que acompanya el nom de la nostra plataforma no és simplement una forma geomètrica aleatòria; el seu disseny troba inspiració en el jeroglífic egipci d’un tron que identifica la deessa Isis o Aset. Isis ha estat considerada durant mil·lennis una al·legoria de les dones, la feminitat i la germandat.

Com a deessa mare i al·legoria de la fertilitat i la sexualitat, Isis es pot llegir com un símbol d’algunes (entre moltes) de les fonts de vulneració dels Drets Humans de les dones, com són la violència sexual, obstètrica i reproductiva. El seu rol als mites mostra una defensora de les persones en situacions vulnerables, alineant-se amb la missió central d’aquesta plataforma d’advocar pels drets fonamentals de les dones davant de les seves vulneracions. El mite d’Isis incorpora sovint metàfores de transformació (resurrecció, renaixement, canvi), un tema que ressona amb la voluntat d’aconseguir el canvi per aconseguir la igualtat plena.

Per descomptat, no totes les interpretacions d’Isis i els seus mites són uniformes, i la seva figura no es percep sempre com una icona feminista. No obstant això, com a deessa sàvia i poderosa, Isis es pot llegir com una al·legoria de la força i l’esforç durant segles per assolir la igualtat de gènere.

En què consisteix la nostra plataforma virtual?

Font de Vida es constitueix com una xarxa en l’àmbit de la societat civil, dedicada a la lluita contra les greus vulneracions de Drets Humans que afecten diàriament centenars de dones i nenes a tot el món. El seu enfocament se centra especialment en documentar i donar a conèixer les violacions dels Drets Civils i Polítics que afecten de manera específica les dones.

Alhora, Font de Vida exerceix un paper com a centre documental de referència per a institucions, organitzacions i individus, oferint recursos valuosos per informar i orientar. Des de manuals de bones pràctiques fins a articles especialitzats, anàlisis, informes i pautes d’actuació, la plataforma cerca erigir-se com una font de recursos integral.

Addicionalment, Font de Vida vol anar més enllà de ser una pàgina estàtica d’informació, sinó que es presenta com un mitjà dinàmic i participatiu, creant un espai on compartir idees, notícies rellevants, esdeveniments i activitats crucials en aquesta lluita contra els abusos de DH de les dones i nenes.

Per què formar part de Font de Vida?

  • Perquè estaràs en contacte amb altres associacions que comparteixen els teus objectius i inquietuds.
  • Perquè augmentarà la visibilitat de la teva associació i de la seva tasca i, així, el seu impacte.
  • Perquè tindràs al teu abast tot el material necessari per dur a terme la teva feina, complementar la formació de les treballadores i voluntàries, per desenvolupar noves activitats, assabentar-te d’esdeveniments interessants, etc.
  • Perquè compartirem els teus esdeveniments i activitats per donar-les a conèixer internacionalment.
  • Perquè estaràs al corrent del que passa a tot el món en matèria de vulneracions dels Drets Humans de les dones i nenes, així com dels avenços en aquesta lluita.

Vine i forma part de Font de Vida!

Pin It on Pinterest