1 de febrer de 2024

QUAN LA TEVA MENSTRUACIÓ ET POT MATAR: CHHAUPADI

de ANUE

La Declaració Universal de Drets Humans de 1948, la Conferència Mundial de Beijing sobre els Drets de la Dona, els Objectius de Desenvolupament Sostenible i molts documents que van seguir han reiterat sense parar la defensa dels drets de la dona. Però encara estem lluny de la igualtat. Al Nepal, Chhaupadi, una pràctica que exilia a les dones a coberts mal construïts durant els seus períodes i les jutja de «maleïdes», impedeix que les nenes assisteixin a l’escola i amenaça, mensualment, la vida de moltes. Les morts no són infreqüents, ni les infeccions ni les violacions. Si bé la tradició ha estat prohibida des de 2005, està massa arrelada a la societat per ser eradicada, i la COVID-19 ho podria estar empitjorant

Pin It on Pinterest