1 de febrer de 2024

L’OBSERVATORI SOBRE LA VIOLÈNCIA OBSTÈTRICA S’UNEIX AL PROJECTE DE DH-FONT DE VIDA

de ANUE

El projecte de Drets Humans de les Dones – Font de Vida va creixent i ampliant les seves relacions de cooperació amb altres organitzacions feministes. L’última incorporació a la xarxa ha estat l’Observatori sobre la Violència Obstètrica (OVO) una entitat sense ànim de lucre que lluita per a erradicar la violència obstètrica, sexual reproductiva, una vulneració dels drets que les dones sofreixen a escala global –també en contextos occidentals.

Les línies d’actuació del OVO són les següents: la recerca i la docència, encaminades a la millora de la qualitat dels serveis assistencials; la promoció del respecte a la legislació i la facilitació a l’accés de mètodes anticonceptius, a l’avortament i a uns serveis d’atenció matern-filial respectuosos. A més, l’Observatori proporciona suport a les dones que han sofert violència en l’àmbit de la seva salut sexual o reproductiva.

En el marc de la presentació oficial de la plataforma de DH-Font de Vida, Lliri blanc Manzanares, membre fundador del OVO, va impartir el seminari web “Violència Obstètrica: Atemptat invisible contra els drets humans de les dones”. Què és la violència obstètrica i quina pràctiques es consideren com a tal? Que estès està aquest fenomen? Què diu la legislació sobre aquest tema? Aquestes van ser algunes de les preguntes que l’experta va abordar durant la seva ponència i de les quals el OVO pretén crear consciència.

Pin It on Pinterest