1 de febrer de 2024

LA SITUACIÓ DE LES DONES A L’AFGANISTAN: UN FUTUR CADA VEGADA MÉS FOSC

de ANUE

Després de la caiguda del govern talibà l’any 2001, el país ha viscut gairebé 20 anys d’una relativa llibertat. Encara que va ser un progrés lent, al llarg de dues dècades, els drets fonamentals van tornar a implementar-se i respectar-se, de manera més o menys uniforme, i les dones van deixar de ser esclaves tancades en les seves pròpies cases.

Els talibans van prendre la setmana passada la capital de l’Afganistan, Kabul, i amb això es van cobrar l’avanç que havia fet la societat afganesa durant tota una generació. Encara que prometen ser justos, en algunes parts del país càstigs severs i fins i tot execucions i massacres ja formen part del nou govern talibà. Tot i que la societat sencera perilla, les dones afganeses són les que tenen més a perdre, tornant a una època en la qual sortir de casa ja era jugar-se la vida.

Pin It on Pinterest