1 de febrer de 2024

ELS HOSPITALS ESPANYOLS I LA VIOLÈNCIA OBSTÈTRICA

de ANUE

La violència obstètrica està reconeguda com una vulneració dels drets humans sexuals y reproductius de les dones establerts en  diversos tractats internacionals, tot i així dins dels hospitals espanyols, existeix una enorme desconeixença i se segueixen realitzant procediments i practiques durant els parts i postparts, causant danys psíquics i físics a les dones que els pateixen. Ja son varies les denuncies que s’han establert per les víctimes d’aquetes practiques i Nacions Unides s’ha pronunciat en relació a aquestes, de fet el Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW) ha publicat el seu tercer dictamen cap als hospitals espanyols denunciant-les i establint recomanacions per acabar amb la violència estructural i la relació de poder que existeix a través dels sabers científics i colonials.

Pin It on Pinterest