1 de febrer de 2024

EL MATRIMONI INFANTIL A EUROPA: QUAN LA CULTURA NO POT JUSTIFICAR LA VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS

de ANUE

L’ONU ha estimat que al voltant de 37.000 nenes menors d’edat es casasen cada dia a tot el món i s’espera que aquest nombre augmenti en els propers anys a causa dels devastadors efectes econòmics i socials que ha produït el COVID-19. A més, a Europa, el matrimoni infantil es considera un «problema dels països en desenvolupament», però la veritat és que també afecta a les nostres nenes. Nenes que van néixer i s’han criat en el que considerem els països més desenvolupats del món com el Regne Unit, França i Alemanya. Cap legislació, ni tan sols les més recents, han aconseguit eradicar aquest fenomen. S’han de prendre mesures urgents perquè l’excusa que «això és cultura» no es pot utilitzar per justificar la violació dels drets humans com passa en aquests casos.

Pin It on Pinterest