31 de gener de 2024

MULTICULTURALITAT: QUAN LA LLEI DECIDEIX ACOMPASTAR EL FET CULTURAL I CRIMINALITZAR-LO: L’EXEMPLE DE LA LLEI FRANCESA CONTRA EL “SEPARATISME” EN LA SEVA DIMENSIÓ DE PROTECCIÓ DELS DRETS DE LA DONA

de ANUE

“El fet cultural” és una problemàtica antiga. La qüestió sorgeix amb les primeres ones d’immigració en el continent europeu: noves comunitats que formaran part del poble francès i que portaran amb elles un conjunt de tradicions i ritus que entren algunes vegades en contradicció amb els valors de la República. A partir d’aquest moment es planteja un conflicte entre les lleis franceses i aquestes pràctiques, que poden ser contràries a la dignitat i llibertat de la dona. Apareix doncs la necessitat d’instaurar una penalització d’aquestes pràctiques per a protegir les ciutadanes; víctimes de greus vulneracions dels seus drets fonamentals.

Pin It on Pinterest