31 de gener de 2024

ENTREVISTA A L’ESCRIPTORA DJAILI AMADOU AMAL: UN ACTIVISME DERIVAT DE L’ESCRIPTURA

de ANUE

Djaïli Amadou Amal va guanyar el premi Goncourt dels Estudiants 2020 pel la seva novel·la «Les Impatientes». El premi Goncourt és un premi literari francès creat per premiar cada any «la millor obra d’imaginació en prosa, publicada l’any» es concedeix gairebé exclusivament a una novel·la. Djaïli Amadou Amal és militant feminista i escriptora d’èxit d’origen camerunès. La seva obra trenca els tabús denunciant la condició de la dona al Sahel i ens explica una història sobre la violència contra la dona. Denúncia temes com el matrimoni forçat, la violació marital o fins i tot la poligàmia. L’autora ens ha concedit l’honor de donar-nos una entrevista que ens ha ajudat a comprendre millor els orígens del seu activisme i de la seva lluita a favor dels drets de la dona.

Pin It on Pinterest