30 de gener de 2024

RESILIÈNCIA EN LA TERCERA GUERRA SUDANESA (2023): IMPACTE REPRODUCTIU I SEXUAL EN LES DONES SUDANESES

de ANUE

La Tercera Guerra Sudanesa, que va esclatar l’abril de 2023, ha portat a una crisi humanitària amb greus conseqüències per a la població civil, especialment les dones i nenes. El conflicte ha provocat la destrucció d’hospitals i nombroses dificultats per accedir a serveis de salut reproductiva, posant en risc embarassos i parts. La violència sexual s’ha utilitzat com a arma de guerra, deixant a les dones traumatitzades i exposades a malalties i embarassos no desitjats. La societat civil, liderada per dones, ha respost amb valentia, promovent iniciatives per a mitigar el conflicte. És essencial incrementar l’ajuda humanitària i apoderar a les dones per a construir un Sudan lliure de violència.

Pin It on Pinterest