30 de gener de 2024

CAMPAMENTS DE BRUIXES DE GHANA: REFUGIS DE DONES I ACUSACIONS DE BRUIXERA DEL DIA MODERN

de ANUE

El passat 23 de Juliol de 2020, Madam AkuaDenteh, una dona de 90 anys d’edat, va ser colpejada fins a la mort en plena llum del dia a Ghana, cridant l’atenció internacional sobre un tema que té una gran presència en la majoria de les comunitats del país, però també en altres llocs d’Àfrica, el sud-est asiàtic i Amèrica Llatina: la caça de bruixes no és alguna cosa del passat. A Ghana, cap dona, especialment aquelles que no s’ajusten al comportament «normal» de les comunitats, està a resguard de les acusacions de bruixeria. Moltes d’elles acaben buscant asil en camps de bruixes, on viuen en condicions miserables. Aquest article té la intenció d’explorar les caceres de bruixes modernes a Ghana, les raons subjacents, les conseqüències per a les dones i el debat entorn d’aquests camps de refugiats per a bruixes.

Pin It on Pinterest