25 de gener de 2024

LA UNIÓ EUROPEA I LA NOVA NORMATIVA SOBRE PREVENCIÓ I LLUITA CONTRA EL TRÀFIC DE PERSONES AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE

de ANUE

El Parlament i el Consell de la Unió Europea han aprovat recentment un nou acord provisional per poder fer una revisió de la legislació del dret de la Unió Europea en matèria de prevenció i lluita contra el tràfic de persones.

Aquesta nova normativa, pendent d’aprovar, també té l’objectiu d’assegurar-se que les autoritats contra el tràfic de persones i d’asil es puguin coordinar perquè les víctimes rebin el suport adequat respectant el dret d’asil; criminalitzar el trànsit de persones; introduir sancions per a les empreses condemnades per trànsit juntament amb els processos de licitació i de reemborsament dajuts i/o subvencions públiques; protegir les víctimes de tracte en cas de cometre delictes per coacció; fer servir una perspectiva de gènere i interseccional tenint en compte les vulneracions de diferents grups com el de les dones i les nenes i que es permeti agreujar aquelles sentències en què hi hagi hagut una difusió no consentida d’imatges o vídeos sexuals.

En relació amb les dones, aquesta normativa permetria regular les situacions de matrimonis forçats, adopcions il·legals i la gestació subrogada tenint en compte les vulnerabilitats que pateixen avui dia aquests grups vulnerables.

Pin It on Pinterest