17 de gener de 2024

Tradwives: Un fenomen que sobre passa les xarxes socials

de ANUE

Il·lustració Anònima i data desconeguda. “What is a Trad Wife?”. A The Darling Academy (England). [Consulta: 13 de desembre de 2023]. Disponible a: https://www.thedarlingacademy.com/articles/what-is-a-trad-wife/

Català

Davant la inestabilitat i la incertesa del futur, el passat es presenta com una opció sòlida. Per aquesta raó, moltes dones prefereixen recuperar els valors patriarcals tradicionals i allunyar-se de les idees contemporànies sobre els rols de les dones. Elles, normalment dones joves, han decidit tornar a l’esfera privada i dedicar-se única i exclusivament a tenir cura dels seus fills i dels seus marits. Això que, a priori, pot semblar una decisió persona, ha tingut un impacte profund a moltes capes de la societat. Aquestes dones – mitjançant l’ús de les xarxes i les plataformes socials – difonen un discurs on es promocionen aquests valors patriarcals d’abans i on es llencen crítiques en contra dels moviments progressistes. Malgrat que l’impacte que puguin tenir aquests missatges en els joves encara és desconegut. El fenomen tradwife s’està convertint en un nou agent social la incidència del qual pot comportar conseqüències a nivell polític, econòmic i social. Així doncs, aquest breu article vol poder donar a conèixer què hi ha darrera d’aquest fet.

Palabras Clave: Extrema Dreta, Feminisme, Dones, Xarxes Socials, Rol de género, TradWives

CATALÀ

Pin It on Pinterest